fbpx

Arthur Geurts

Home / Arthur Geurts

Foto door Karin de Jonge

Arthur begon muziek te leren toen hij 7 jaar oud was. Hij begon een jaar later met trompet spelen en werd samen met zijn broer en zus lid van een harmonieorkest. Hier groeide zijn liefde voor de muziek constant. Toen hij op zijn 16e zijn HAFA-trompetopleiding had afgerond (en zijn ouders had overtuigd) begon hij met basgitaar spelen. Hij ontwikkelde zich met een brede interesse en speelde al gauw in rockbands, jazzcombo’s, funkbands, (symfonie)orkesten en bigbands. Toen hij weg zat te dromen op baslijntjes tijdens zijn studie Scheikunde aan de Radboud Universiteit, realiseerde hij zich dat zijn hart toch echt in de muziek lag.

Hij begon op 18-jarige leeftijd met zijn studie Jazz Basgitaar aan het Conservatorium van Amsterdam. Door een bijvak contrabas te kiezen, heeft hij zijn liefde voor jazz gecombineerd met zijn klassieke achtergrond. In 2016 sloot hij daar zijn Bacheloropleiding succesvol af met een groots eindexamen vol eigen arrangementen.

Tegenwoordig is Arthur nog steeds zijn horizon aan het verbreden met een enthousiasme voor veel verschillende stijlen muziek. Zijn theoretische kennis is toegepast in zowel spelen als lesgeven, dat is uitgegroeid tot een nieuwe muzikale passie. Ook is hij actief als Bigband-dirigent en geeft hij jazzworkshops aan jongeren.