fbpx

Erik Somers

Home / Erik Somers

Erik Somers studeerde hoorn en Harmonie Fanfare directie aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Zijn masterstudie hoorn heeft hij gevolgd aan het conservatorium in Maastricht.

Vanaf het begin van zijn opleiding heeft Erik als hoornist in vele orkesten en ensembles gespeeld. Jarenlang was hij hoornist van het Nationaal Jeugdorkest en daarnaast regelmatig remplaçant bij verschillende professionele orkesten zoals het Metropool orkest, Brabants Orkest en Basel Symfonietta. Als dirigent begon Erik bij fanfare St. Caecilia in Ammerzoden. Er volgden dirigentschappen bij Harmonie De Vriendschap uit Middelbeers, Harmonie Kunst Adelt uit Hapert, Harmonie L’Union uit Heythuysen en Harmonie St. Michael van Thorn.

Als arrangeur heeft Erik vele transcripties van klassieke werken gemaakt voor harmonieorkest. Het meest bijzondere arrangement is dat van de Queen Symphony, een uur durende symfonie gebaseerd op muziek van de band Queen. Inmiddels is dit arrangement in 14 verschillende landen door diverse toporkesten uitgevoerd. Daarnaast heeft hij arrangementen gemaakt voor blazersensemble.